Over ons

Welkom op onze website,

SedumPlus is een duurzame kwekerij in de gemeente Horst aan de Maas, in het buitengebied van Meterik. Onze passie voor groen hebben we al van kleins af aan. In 2001 zijn we gestart met een boomkwekerij van 2.5 hectare groot. In 2016 zijn we ons gaan verdiepen in het telen van duurzame Sedummatten en Sedumpluggen.  Na enkele jaren te experimenteren en innoveren zijn we in het voorjaar van 2019 gestart met de verkoop van onze eigen producten. Onze producten telen we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook werken we samen met onderwijsinstellingen en gemeentes.

Mens en natuur moeten met elkaar verbonden blijven om een gezonde lucht en een aangenaam leefklimaat te kunnen realiseren en behouden. De thema’s ecologisch evenwicht, energiebesparing, waterretentie en biodiversiteit staan hoog bij ons in het vaandel.

Hoe mooi zou het zijn als op alle daken groene dakbedekking ligt. Duurzaam, CO² neutraal en lokaal geteeld door en met inwoners van HadM. Een mooi groen aanzicht, minder problemen met hemelwaterafvoer, verkoeld de onderliggende ruimte, isoleert, reductie van fijnstof en een positieve bijdrage aan de algehele Flora & Fauna”.